Saturday, January 07, 2012

Wedding Things : HandBouquet

Views

Assalamualaikum :)

hye semua! hari ni nk story sket psl bnd WAJIB bg pengantin perempuan.. HAND BOUQUET! 

mcm x lengkap je kn kalau xde HB ni.. at least, bila rasa cuak & gemuruh time2 berarak tuh ke, ada la jugak something kt tangan.. agak2 rasa takut sangat, pegang je kuat2 HB tuh.. hehe.. plus, HB ni akan jadi penambah seri.. betol x? 

skrg ni pn, dah ada mcm2 jenis HB.. apa yg i perasan, skrg ni tgh trend HB dr fresh flower, brooch, fabric flower & felt heart or mebi ada lg yg i x perasan.. x kisah la HB yg mana-mana pn, still cantik! for me, i paling suka FRESH FLOWER HB.. tp, agak mahal la jugak sbb fresh flower costly jugak kn.. i ni pengantin yg budget ciput je, so nak x nak, kena la pilih yg murah-murah, tp still cantik! hehe..


ros merah! terpaling suke lah! :P
sumber: seperti dlm gambar

brooch hand bouquet.. nmpk mewah kn?
sumber: ZaZa Home Boutique

ni pun suke! mesti bile pegang, feeling2 ayu gitu! ahaks! :P
sumber: google

ni pn sukeeeeeee! cute! felt hand bouquet

fabric flower HB.. comel je kn?
glemer betol fabric flower HB by DIY Queen, Pn Intan Norazam




so, akhirnya, i pilih FABRIC FLOWER HB! cantik & murah.. n boleh D.I.Y.. jimat di situ ye kawan-kawan.. haha.. tp, bukan i yg D.I.Y sendiri pn.. haruslah i mintak tolong my mom yg buatkan.. jari jemari i, mmg la kaku kayu batu.. haha.. x berseni + kreatif lgsg! =,=  frust dgn diri sendiri hokeh.. huhu.. i selalu mencemburui wanita-wanita yg berjari kreatif di luar sana.. sgt beruntung kalau kreatif & berseni ni.. naseb baik la my mom kreatif.. so, tugas i ialah mencari apa-apa yg boleh di D.I.Y, then tunjuk kt mak n mintak tolong mak buatkan..i tolong tengok je.. keh3..

nnt next entry, i tunjuk kn my HB.. tp, x complete lg la.. bunga2 dah siap, cuma x lengkap jd HB lg.. nnt majlis da dekat, baru cucuk2 de dkt pemegang de..


jumpa lg next entry!

terima kasih sudi baca.. doakan urusan kami dipermudahkan ALLAH ye =)

10 comments:

  1. Same la saye pon nak ros merahhhhh tp kene beli bunhe palsu je lahhh. Ngahahha.

    ReplyDelete
  2. @m U c h ! k haha tuh la psl.. lawa kn ros merah tuh~~~

    ReplyDelete
  3. sweetnya fabric flower hb tu yunk. mesti lovely gila masa pegang hb tu nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kn? bole x kalau nak sume2 HB tuh? keh3 :P

      Delete
  4. miza suke tulip....heheh..

    hi dira....miza dtg melwat....sory baru folo dira...tak perasan...ramai sgt b2b..heheh....folo u dear...folo me back ya...leh tolong like page miza tak...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe hye miza~ its oke, kite da lame da follow miza.. & da like page miza jugak :)

      Delete
  5. Assalammuaalaikum..

    Hai dear :-)

    thanks sudi upload gmbr BHB (Brooch Hand Bouquet) hasil dr ZHB (ZaZa Home Boutique)..sila la lawat blog akk dr masa ke semasa kerana byk lagi HB yang akan akk buat :-)

    Terima Kasih Dear ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam :)

      same2 kak.. insyaAllah, mmg suke brooch HB yg akak buat tuh.. sgt cantik! :)

      Delete

Copyright©All right reserved by Our Wedding Fairy Tale