Sunday, January 22, 2012

WEDDING THINGS : BAJU NIKAH

Views
Assalamualaikum :)

Beberapa hari ni xde mood je nak update pasal wedding.. lebih banyak blogwalking kt blog2 bride to be & ex-bride to be cari2 ilham.. sekarang ni in my mind ada beberapa design untuk baju nikah.. x tahu nak pilih yg mana satu.. rambang mata sudah! haha.. kalau boleh i nak yg simple2 je.. biar baju tuh boleh dipakai balik nanti.. sayang je nanti kalau buat baju vogue da vassss lepas tuh terperuk je dalam almari.. bg orang yg tak banyak duit mcm i ni, bila skali2 kena perabih duit banyak utk wedding, biarlah duit yg dikeluarkan tuh terasa berbaloi.. sebab tuh nak buat baju yg boleh dipakai balik akan2 dtg.. hehe.. tp, nafsu tuh jahat! bila i dah pilih baju yg simple2 je, de bisik kt i bgtau baju tuh terlalu simple utk majlis nikah i.. de bisik kt i lg, nikah ni skali je dalam seumur hidup kau, buatlah baju yg lagi cantik.. =,=

Macam mana ni? boleh x kawan2 b2b sy bg pandangan/nasihat kt sy? sy xnak ikut bisikan syaitoooonnnn! hehehe.. 



Baju nikah 1

 *melting* 
agak2 baju ni sesuai x utk pakai time raya or pegi kenduri kawen? 
sumber: Beadmeplease

 closed up 


Baju Nikah 2

 Simple but nice!
sumber: Butik Chantek


Baju Nikah 3

 jatuh cinta pd pandangan pertama! (x tawu knape..)
my mom suka, my dear fiance pn sgt suka yg ni!
tp, nampak simple sgt ke ek? (ni de bisikan syaitoooon!)
yg macam ni, confirm2 boleh pakai balik nanti..
mcm nak tambah simple beading/3D flower/rossete, tp x dapat imagine nak buat macam mana..
ada idea x?
sumber: Tailor Switch

Baju Nikah 4

ni pun sweet je! 
sumber: Beadmeplease


please help me kawaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn2~~~~~! the keywords are "baju yg simple tp sangat sweet & cantik utk majlis nikah & still boleh diulangpakai"
**panjangnyelakeywordkaucikdiraoooiiii**

terima kasih sudi baca.. doakan urusan kami dipermudahkan ALLAH ye =)

10 comments:

  1. I like # 2 and #4. Tp actually sume baju diatas leh pki balik as baju biase nk pi kenduri. Coz x sarat pon. Lagi2 pakai time raye sywal nanti. Sesuai sgt. But if ur hear goes to baju #3.. i advise u add up some lace or beadings. Just simple ones. Mybe dekat pergelangn tgn and around the skirting. Coz for now its too plain my dear. Nnti guest u lagi meletops dari pengantin. I also love simple stuff. But biarlah simple but bile tgk people will say WAAAHHHh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la kn? sgt2 plain pulak kn no.3 tuh.. tp yg tuh terpaling suke! no.2 suke design no.1.. mmg plan kalau nak buat design 3, nak tambah beading.. cume x terbayang nak buat beading mcm mane.. susah betol bile x kreatif ni.. hehe.. neway, thanks for ur suggestion dear! :)

      Delete
  2. number 3! hahaha
    just patch lace

    atau fabric flower

    atau organza flower

    atau manik manik

    atau ..

    atau apa lagi ye..

    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh3! i da berat sebelah ke design no.3~ & dah nampak bayangan2 nak tambah ape kt baju tuh bg de x nampak too plain!
      *wink2*

      Delete
  3. hye dira syg....
    yg last sekali tu sweet and simple.
    takpe dear kalau nak buat baju nikah yg extra vaganza pun ok...nikah sekali seumur hidup,insyaAllah yg penting kite puas hati kan. kalau nak yg simple pun ok je :) ikut kata hati ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye my dear kikin! :)
      thanks for ur advice! tuhla kan, sekali tuh jela nak pakai baju cantik2.. nak nampak cantik.. kate raja sehari kn.. hehe.. okeh, ikut kate hati & jd kn de cantik! :)

      Delete
  4. kite suka yg ketiga...
    tp tambah bead ke patch lace ke, mesti jadi sangat cantik!

    ReplyDelete
  5. suke semua tp paling suke yg last tu..hihi
    seronoknye tengok semua sibuk buat preparation..wink2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh, mcm nak semua je kn? hehe :)

      Delete

Copyright©All right reserved by Our Wedding Fairy Tale