Tuesday, January 10, 2012

WEDDING PREPARATION : HAND BOUQUET

Views
Assalamualaikum :)

Seperti yg diceritakan di dalam post ini, hasilnya adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Tutorial dr blog Pn Intan Norazam


Setakat ni, plan 1 HB je.. nikah & resepsi guna HB ni je.. tp, kalau tiba-tiba rasa macam mengada-ngada, kena la buat lagi satu, fesyen lain pulak.. hehe.. utk flower girl & flower boy pn buat HB yg sama jugak.. cuma bunga utk diorg kecil sket dr yg ni &  buat satu color je.. rasa macam awal je lg dah buat HB.. tp xpe, apa yg boleh buat dulu, buat dulu.. nanti xdela kelam kabut nak buat macam-macam bila tarikh dah dekat.. boleh la relax-relax je nnt (relax la sgt kn :p)


Sebenarnya, i lagi suka material kain macam yg Intan guna.. Intan guna cotton kut.. i punya ni guna kain organza.. i rasa la.. my mom ckp organza, tp uncle kedai tuh sebut lain.. x ingat apa yg uncle tuh sebut.. tp, sebab my mom berkenan yg ni, so ikut jela.. dah orang tolong buatkan, x payah nak banyak songeh la kan.. x buatkan kang baru tawu.. terkial-kial la ekau nak buat sendiri dgn jari jemari yg keras tuh.. haha


Alhamdulillah, utk HB da kira settle! :)


**UPDATE**

Perbelanjaan:-

Kain organza: RM10.50
(utk 3 color.. 1 color, i beli 1/2 meter)
Dawai: RM2.00
2 Pemegang, Ribbon & Buttons: RM30.00

TOTAL : RM42.50

** perbelanjaan ni utk 3 HB.. button tuh ada lebih.. pemegang pulak x ckup 1.. kne beli lg nnt.. hehe


p/s: esok umur da +1! argh, xdpt terima kenyataan! :P

terima kasih sudi baca.. doakan urusan kami dipermudahkan ALLAH ye =)

10 comments:

  1. rajin!

    btw, happy borthday dear~

    ReplyDelete
  2. cntikye...sy pun ada wat gak..inspiration dr kak intan gak ;)
    salam perkenalan..
    awk beli pemegangnye dimana ya?
    nk sebut pe ek pemegang tuh?

    http://soulmate-kami.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. @dhiera hehe mak i yg rajin tuh dhira :P thanks dear :)

    ReplyDelete
  4. @SOULMATE is hehe thanks dear :) salam perkenalan jugak.. x tawu nak panggil ape, sy panggil pemegang je.. beli kt kedai yg jual bunga, manik2, alat2 jahit sume tuh.. tanye kt uncle kedai tuh, ade jual pemegang bunga x.. nasib baik uncle tuh faham sy cari ape sebenarnye.. terus de jwb, utk bunga pengantin tuh ye.. hehe..

    ReplyDelete
  5. wah, dah siap HB? bestnye, efa still blur either nk gune fresh flower or artificial... :)

    ReplyDelete
  6. @Epa Zarifa hehe tetibe je HB siap dlu.. yg lain sume belum mule pape lg.. fresh flower cantik sgt! artificial pn cantik jugak bile da gubah cantik2 :)

    ReplyDelete
  7. salam ziarah dira! saya, wanie b2b selangor, follow ur blog yea? nak exchange2 idea

    ReplyDelete
  8. @Just^me hye wanie! salam kenal :)

    silakan la follow blog sy yg x seberape ni.. hehe.. sy da follow blog wanie da :)

    ReplyDelete
  9. dah follow blog dira... eh, konpius la ada 2 org b2b nama dhiera... hehe.. tp takper, wanie dah follow dua2 orang dhiera =)

    ReplyDelete
  10. @Just^me hehe a'a.. yg ni dira, yg lg sorg dhiera.. sebutan same, ejaan je lain :P

    neway, thanks taw.. hope kite dpt berkongsi2 idea :)

    ReplyDelete

Copyright©All right reserved by Our Wedding Fairy Tale