Tuesday, April 03, 2012

WEDDING PREPARATION : MISI PENCARIAN KASUT NIKAH, KASUT RESEPSI (MELAKA), KASUT RESEPSI (PAHANG), KASUT HANTARAN & HANDBAG HANTARAN | PART 1

Views
Assalamualaikum beautiful dearies :)


Hye semua! sy sehat! anda??? oke, straight to the point! seperti yang anda lihat baca di title entry ini, WEDDING PREPARATION : MISI PENCARIAN KASUT NIKAH, KASUT RESEPSI (MELAKA), KASUT RESEPSI (PAHANG), KASUT HANTARAN & HANDBAG HANTARAN | PART 1.. haa hambek! panjang giler tajuk entry.. tp bukan bermakna ada 4 perkataan yg bermula dengan kasut, makanya ada 4 pasang kasut ye.. dan disebabkan bila dah type2 entry, macam panjang berjela, jadinya entry dipecah-pecahkan kepada beberapa bahagian.. boleh la cover beberapa hari punya entry kn.. tididiiiii~ ;p

untuk persalinan nikah, i akan pakai white.. my reception tiffany blue pink & En. Bonxer reception color lavender grey.. so, i cari color yg boleh masuk dgn ketiga-tiga majlis ni.. sebenarnya kalau color x masuk pun, i malas nak amek port.. sebab i ni jenis cerewet.. dr pengalaman sebelum2 ni, kalau cari kasut, memang x sah kalau x kena pegi banyak tempat.. masalah utama ialah susah nak jumpa yg betul2 berkenan.. yg cantik tuh memang banyak, tapi bila try pakai rasa x selesa la pulak.. kaki i jenis lebar kt depan.. so, kasut2 yg bertutup sepenuhnya, memang haruslah dijauhkan..

 
source: google

kasut bertutup mcm ni, xyah la gatai nak pakai.. abes melecet-lecet kaki ku~ tambahan pula, jari kaki i panjaaaaaang! kalau pakai kasut bertutup secoet je macam dalam gambar tuh, nampak belahan jari kaki i.. burok giler nampak! haha..

ada terbukak secoet je pn x boleh jugak.. contohnya macam gambar kt bawah ni..

credit to owner for image 

cantik kan? suka sangat kasut ni! tapi, masalah yg akan timbul sama seperti masalah kasut bertutup penuh tuh.. sobs sobs :(


masalah kedua, bila dah jumpa yg tersangat-sangat lah menawan hatiku ini, DAN DAN tuh la size xde! grrrrrr! >.<




(bersambung....)


terima kasih sudi baca.. doakan urusan kami dipermudahkan ALLAH ye =)

16 comments:

  1. huhu..same la...jenis lebar kt depan..mmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu susah nak pakai kasut yg bertutup kn? kite selalu cari kasut yg jenis bertali2 tuh~

      Delete
  2. erk..pnt baca ade bersambung lak.hehehe.x sbr nk tgk kasut dira. sama la dira, dd pun mmg cerewet bab kasut, lg2 kaki bersaiz besar. huhu. beli kasut reception tu pun siap da set rasanya kasut tu xkan pakai lama waktu majlis, mau sarung selipar nnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpakse buat entry bersambung dd sbb pnjg sgt~ nnt bosan je org bace.. keh3..

      alar kasut kite siyes biase2 je~ malu je nk tunjuk.. hehe.. hopefully dpt pakai lame.. kite x biase pakai high heels.. selalu pakai wedges..

      Delete
    2. no malu2.once u have a blog,u must reveal anything regarding ur wedding.hahaha.x kisah la sempoi ke rasa x besh ke..
      sharing is caring.huhu

      Delete
    3. hahaha pandai ea nk pancing~ reveal mmg reveal.. tunggu sambungan nnt! hehe ;p

      Delete
  3. cantiknye kasut no 2 tu... tapi kite suke kasut pump tutup depan. sweet ajeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? kite pn suke kasut tutup depan sbb nmpk comei je.. tp, kaki x sesuai pulak >.<

      Delete
  4. dira, nuha belasah kasut putih untuk both majlis resepsi. tak matching pon tp nuha belasah je >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. belasah je nuha, nk pakai kejap je pn.. kalau ade org komplen, suh de belikan nuha kasut baru! hehe

      Delete
    2. haha gud idea, dira. nuha da la kaki saiz cinderella. susah cari saiz. he. btw dira ade tnya nuha pasal ridzuan rahim tu kan? nuha sgt terlupa nk reply la dear..im so sori....so how ur OP?

      Delete
    3. ade ea nuha? i pn x ingat da.. hehe.. dah dapat OP da.. amek OP based kt melaka.. barulah jimat tang transportation charge tuh.. keh3..

      Delete
    4. yes betul tu. nuha tak byk ms je nk blk mlk. klu tak mmg appoint op mlk je :)

      Delete
    5. hehe i pn book op thru online je nuha.. tuh pn susah nk cari op melaka yg betol2 suke.. hee

      Delete
  5. hehehe.. teringin gak nk cr kasut. tapi bile pikir2 mcm mls sbb nnt bukan pakai pun lps mjlis. ntah la.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sbb tuh kne cari yg bole pakai lepas majlis hanis~ ;)

      Delete

Copyright©All right reserved by Our Wedding Fairy Tale