Monday, April 09, 2012

WEDDING THINGS : INSPIRASI BAJU RESEPSI

Views
Assalamualaikum beautiful dearies :)


Hey hye semua! nak tengok x design-design baju yg menjadi inspirasi kepada baju resepsi i? 

Jum!


 suka sgt part jurai2 kt bahu tuh! 
plan, nak buat jurai2 tuh guna pearl
hopefully menjadi!


 yg ni menjadi inspirasi utama!
ada x sesiapa pernah tengok baju ni? 
kalau ada sesiapa pernah tengok & tawu link, boleh x bagi kt i?
i x ingat i copy dr mana gambar ni sebab dah lama.. i terlupa nak save link! *my bad*
i teringin sangat nak tengok baju ni secara jelas & nak tengok baju ni bila pengantin berdiri
puas da cari balik, tp x jumpa.. sobs! :(


 again! suka part jurai2 tuh!
*in love*


 my baju color ni! 


 nnt nak letak bunga-bunga besar macam tuh.. 
tp tengah berfikir-fikir lagi nak letak kedudukan macam mana..
yg kat lengan baju, confirm!


 baju ni sangat cantik!
suka detailing kt bahagian atas baju tuh 


suka sebab ada pearl bertaburan tuh :)
simple & sweet
 

 again! bunga-bunga tuh.. hee~


 pun suka part bunga-bunga di bahu itu~


juraian pearl lagi~ ;p


perasan x? semua gambar di atas wajib ada salah satu elemen kt bawah ni:-
- PEARL
- JURAIAN PEARL
- BUNGA-BUNGAAN yg BESAR tuh

hehe.. jadi kt baju i nanti MEMANG akan ada tiga elemen tersebut.. 
bayangan dah ada.. cuma susunan yg betol still dalam rangkaan lg..
x tahu la jadi apa baju tuh nanti.. hopefully de x jadi buruk..
x mengharap sangat baju tuh akan jadi perfect atau gorgeous since tahu kemampuan diri sendiri..
sekarang tengah berusaha sedaya upaya menjahit pearl pd baju.. 
baru tahu betapa penat & lecehnya jahit pearl2 tuh..
padan la kalau tempah kt orang, harganya sangat mahal..
sekarang dah faham dah kenapa harganya boleh jadi sebegitu mahal..
jadi demi mendapatkan baju idaman, terpaksa usaha sendiri walaupun x pandai..
x mampu nak tempah kt orang :(
harga lebih murah, itu dah pasti
tp hasilnya belum pasti lg..
kawan-kawan tolong doakan i berjaya ye..
asal baju tuh x jadi buruk, itu dah cukup bersyukur :)



*all picture credit to owner*

terima kasih sudi baca.. doakan urusan kami dipermudahkan ALLAH ye =)

9 comments:

  1. baju kite color same, yess more pearl more beautiful!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer? gimme 5! kan? i sukeeeee sgt pearl!

      Delete
  2. Replies
    1. dira cantik ke baju cantik, nuha? ;p

      Delete
  3. Replies
    1. kan? bersinar-sinar je mate tengok baju kawen org sume cantik2~ hee

      Delete
  4. sume cantik!!! rasa nak buat baju raya camtu..over tak? hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe x over pun la dear~ ade je design yg sesuai utk buat baju raya.. mcm no 1 tuh.. cantik je :)

      Delete
  5. cure of fatty liver in homeopathy cure of fatty liver in
    homeopathy cure of fatty liver in homeopathy

    Review my webpage ... homoeopathic remedy for fatty liver

    ReplyDelete

Copyright©All right reserved by Our Wedding Fairy Tale